divendres, 11 de juliol de 2014

Faula per cagar-me, dissimuladament, amb la diputació de la verdura

Com que estic molt indignada i em conec, faré una entrada en clau perquè ningú pugui acusar-me posteriorment d'haver dit barbaritats. 

En comptes de treballar en una biblioteca, imagineu que treballo en una fruiteria.
En comptes d'estar especialitzada en lij i treballar a l'àrea infantil, imagineu que sóc profundament coneixedora de les carxofes i treballo a la secció carxofera.
Imagineu que la meva botigueta depèn de la Gran Diputació de la verdura.
I imagineu que jo, per estar al dia de les millors collites carxoferes, visito constantment La carxofa al·lota, La carxofa espolsada, L'abracarxofa, Casa Carxofa, La carxofa grallada, El pati de carxofes...on hi treballen especialistes del ram que ens tenen informats de primera mà de les millors collites.

Molt bé, algú em pot explicar perquè la Gran diputació de la verdura ha decidit que a partir d'ara, el criteri per triar on comprar carxofes serà aquell qui les tingui més ben exposades a internet? 
Algú em pot explicar perquè no es té en compte el requisit de l'especialització? Per què ser especialista en carxofes dóna menys punts que no pas enviar les carxofes folrades en celofan?
Per què no dóna punts que la mostra de carxofa arribi de Barcelona i rodalies en comptes de venir de Cáceres o de Jerez de la Frontera?

A mi les carxofes m'agrada mirar-les de prop, tocar-les, olorar-les i no em sembla just remenar les carxofes dels especialistes del meu entorn per acabar fent negoci amb les carxofes gallegues. 

La conclusió és que La carxofa al·lota, La carxofa espolsada, L'abracarxofa, Casa Carxofa, La carxofa grallada, El pati de carxofes... fan la feina de tria i selecció, gratis, a canvi de res de res. El consell és que deixin de penjar res a la xarxa: és una trampa. 
Qui vulgui carxofes de qualitat, que es desplaci a les seves botiguetes i compri!

Au, ja ho dit, bon profit!

7 comentaris:

 1. Potser caldria fer arribar aquest escrit al Conseller del Departament de la Carxofa i a la Cap de Biblioteques carxoferes, no?

  ResponElimina
 2. Només em surt un gran BRAVO.
  I sí, com la carxofa espolsada, jo també crec que això hauria d'arribar, signat per tots els especialistes carxofers, allà on toca...

  ResponElimina
 3. completament d'acord. On cal signar? On cal anar-hi?

  ResponElimina
 4. Yo no estoy muy puesta en el tema carxofa, pero me adhiero a lo de la firma por eso de dar consumo preferente a los productos locales. Brava!

  ResponElimina
 5. Em sumo a l'empresa carxofil! On s'ha de signar?!

  ResponElimina