dilluns, 16 de juny de 2014

Ficció històrica

Seguint el fil d'una bibliografia sobre llibres de ficció històrica que vam fer al CLIJCAT l'any 2002, la Nati Calvo i una servidora, a partir d'un encàrrec per la web del Servei de Biblioteques de la Diputació,  hem actualitzat la selecció incorporant nous títols i també afegint petits resums als llibres. No hem estat exhaustives amb juvenil perquè en teoria la guia només era fins els 12 anys. 
Us deixo l'enllaç per si us pot ser d'utilitat. 
És una bibliografia que no s'acaba mai , on segur que hi ha alguns errors i algun oblit imperdonable...

La nostra il·lusió és que ara d'aquesta bibliografia se'n pugui treure un bon llistat de matèries perquè s'incorporin al catàleg de biblioteques, on per sort ara hi ha la Mercè, una catalogadora molt sensible a la ficció de la literatura infantil i juvenil.

Però el més significatiu del cas és que la gran majoria de llibres que hi ha estan descatalogats, sobretot els llibres que formen la part de la història de Catalunya.
En el nostre cas això no era greu perquè era una guia per biblioteques i molts d'aquests llibres encara s'hi poden trobar. Però alhora, fa certa angoixa pensar que, amb el temps, aquests llibres acabin sent donats de baixa pel seu estat esgrogueït o pel poc ús. 

Vergés, Vallverdú, Canela, Carbó, Morey, Garcia Llorca... autors claus de la nostra història però que envelleixen a les prestatgeries de les biblioteques. Difícilment resistiran l'expurg de les biblioteques, amb una mica de sort acabaran al magatzem, però ves! sense ells no serà fàcil parlar de la història de Catalunya des de la ficció...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada