dilluns, 18 de març de 2013

El sant jordi ha arribat molt d'hora a casa...

Ja sé que una no s'hauria de precipitar amb les compres de sant jordi, però és que hi ha novetats que se t'enganxen al caparró i no et deixen fer vida normal fins que no les tens a la tauleta de nit...

Així és que a casa ja tenim La caputxeta vermella de l'Innocenti, que Símbol ha editat en català.  
Una versió tremenda, amb una caputxeta urbanita on el llop és un macarra amb moto sense cap mena d'escrúpols. Una història dura, plena de detalls, amb una ciutat de fons que ens hauria de fer caure la cara de vergonya a tots plegats.


I un llibre titular Pajarraco, de Jennifer Yerkes, d'Océano travesía (editat per Memo, a França), que fa servir un mateix joc il·lustratiu que ja em va fascinar en el llibre Invisible de Katja Kamm (Fondo de cultura económica, 2007).L'ocell protagonista és de color blanc, de manera que segons quin és el color de fons de cada pàgina, el podem veure o no. 
En el cas del llibre Invisible, aquest joc de colors s'utilitzava per fer un llibre còmic i ple de disbarats i mals entesos. 
En el cas de Pajarraco, el fet de ser transparent serveix a l'autora per parlar de les emocions, de la necessitat de ser reconegut i l'acceptació d'un mateix, però d'una manera molt original i molt elegant.

veurem si arribem al dia 23...

1 comentari:

  1. Jo segur que hi arribo... El que no sé és com arribarà el meu compte corrent!!

    ResponElimina