diumenge, 16 de desembre de 2012

Montreuil 2

Doncs què dir-vos del Saló del llibre de Montreuil d'aquest any que no us hagi explicat altres vegades? aquí parlant d'estratègia de compres, o en aquests altres posts fardant de compres...

Bé, els francesos continuen mantenint un nivell extraordinari pel què fa a ABECEDARIS, LLIBRES D'ART i REEDICIONS PERMANENTS DE CLÀSSICS MODERNS.

Continuen fent un saló per professionals frikis com nosaltres, però que per sobre de tot pensa i manté l'interès de la gent del carrer. Totes les escoles i un munt de famílies amb criatures omplen el saló i fan cues perquè els dediqui el llibre el seu autor preferit.

El tema de l'exposició d'aquest any era l'aventura i a la taula rodona que presentava l'exposició (de fet era un simple pedrís amb tot d'autors asseguts colze a colze) hi havia la Kitty Crowther, la Katy Couprie, el Fred Bernard, François Roca, François Place, etc. vaja, tot un luxe.
Em va impressionar molt veure il·lustracions origials d'un llibre com Jesus Betz, que em fascina.

Potser la zona de llibres autoeditats quedava més desdibuixada que altres vegades, però potser és perquè hi havia menys llibres d'autoedició casolana, per entendre'ns, o menys artística, i ara, els mitjans tècnics permeten autoeditar-se amb formats més tradicionals. Vaja, menys llibres únics d'aquells amb cordillets, collage, acordions, que valien un ronyó però que eren meravellosos.

El què no ha canviat tampoc és els pocs llibres que pots comprar-te en relació als que voldries, però ves, amb els anys he après a viure amb aquesta angoixa, i sempre penso... potser l'any vinent caurà!

I les meves compres?
doncs he picat amb dos abecedaris:
Gwénola Carrére. ABC des petites annonces. Therry Magnier, 2009.[és antic però no l'havia vist abans]
Diferents animals que posen petits anuncis sobre negocis, contactes, etc. però una mica bojos i amb un joc de relacions camuflat.


i un altre abecedari dels famós tàndem que vam descobrir fa poc a casa nostra,
Michaël Escoffier i la il·lustradora Kris di Giacomo. L'anti-abécédaire Sans le A. Kaléidoscope, 2012
un joc de paraules ple d'humor que, segons ens va dir l'autor,  no va saber traduri al castellàper una possible traducció.
Si d'una paraula treiem una A, si d'una altre paraula treiem una B, i després una C...  ens apareixen binomis fantàstics que les imatges de Giacomo acaben de fer encara més esbojarrades.Una altra compra ha estat per l'habitual Anne Herbauts. Aquest any com que m'ha enganxat amb el tema de les correspondències i les cartes en el laboratori de lletres i imatges a la Biblioteca, no m'he pogut resistir a:

Anne Herbauts. La lettre. Casterman, 2005 (Les albums Duculot).
Un ós i un ratolí, quan arriba l'hivern, busquen cosetes pel bosc que recordin l'estiu per posar-les dins un sobre. Porta un dvd però encara no l'he vist. Uixxxx!!!


Vaig comprar també un llibre de cartes (a l'estil carter joliu) del Peret Conillet de la Beatrix Potter, però just arribar el vaig veure a l'Espolsada traduït al castellà: Beatrix Potter. Perico el cartero. Beascoa, 2012

demà una mica més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada