dilluns, 26 de novembre de 2012

Dues cares de la lluna

Com diu la cançó popular "quatre cares té la lluna, dues com grills de llimona, una que ningú no ha vist i una de cara rodona..."

Doncs bé, només dir-vos que acaben de sortir al mercat dues cares oposades de la lluna: una us la recomano moltíssim i l'altra doncs més aviat gens.

M'ha fet molt feliç la reedició, amb un format gran i tapa dura, del clàssic de Tomi Ungerer Hombre luna, per part de  Libros del Zorro rojo. Només en castellà, malauradament...Per contra, vaig llençar-me amb molta il·lusió a la lectura de la sèrie que edita Combel sobre els Guardians, coincidint amb l'estrena de la pel·lícula "L'origen dels guardians "just aquesta setmana.
Vaig llegir primer un petit àlbum que han editat, i vaig tenir la sensació que era només un producte que els autors havien creat per acontentar els lectors més petits que veiessin la pel·lícula.


L'Home de la Lluna
Autor:  William Joyce
Il·lustrador:  William Joyce
Traducció:  Bel Olid

Però després vaig començar la primera de les novel·les que segueixen aquesta aventura i reconec que no he passat de la pàgina vint. La sensació és que tot forma part d'un bluf que apareix seguint l'estela de la gran producció cinematogràfica, que intueixo estarà molt bé, però una cosa no treu l'altra. 

Si es confirma aquesta sensació, només puc dir que és una llàstima perquè l'edició, la campanya, tot era exquisit i molt ben cuidat. Però clar, el més important al cap i a la fi, és que la història estigui ben explicada i travada.

L'autor, el William Joyce, és un gran creador de móns de ficció. Però potser no ha trobat un bon escriptor per fer un tàndem i concretar totes aquestes idees i imatges visuals en literatura de la bona.

De fet, és l'autor que l'any passat va guanyar l'oscar pel curt de: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.  

També signava una pel·lícula titulada Descubriendo a los Robinsons (2007), basada en el llibre Un dia amb Wilbur Robinson. Destino, 1992, que potser encara teniu a la biblioteca o que heu tingut a les mans a qualsevol llibreria de vell durant mil anys: 
El meu col·laborador Roc, de petit, xalava amb els dibuixos i el personatge d'en Rolie Polie Olie, el nen rodó que vivia en un món rodó... també creació de William Joyce. Us sona?


1 comentari: