dijous, 25 d’octubre de 2012

Explosió

Alerta, amics,
el meu amic Camps -que sap moltes coses però no sempre les explica-, ja m'havia avisat: en Jackson Pollock i els seus amics arriben a la Fundació Miró!
No ens ho podem perdre!

[us copio la info que dóna la Fundació:]
"Explosió! El llegat de Jackson Pollock investiga l’entramat d’influències i connexions que es van generar a partir de l’action painting o pintura d’acció, el principal exponent de la qual fou Jackson Pollock (1912-1956). Des de finals de1940, la noció de pintura com a acció va obrir un immens camp de possibilitats que es van traduir en l’art de la performance i en les innovadores pràctiques artístiques conegudes amb el nom d’art conceptual. Molts artistes van conferir tanta importància a l’acte creatiu com a la pintura que n’era el resultat. En aquesta zona fronterera entre la pintura i la performance, l’atzar o l’espectador van actuar sovint com a cocreadors de l’obra. Aquesta actitud experimental i conceptual cap a la pintura i l’art va inspirar posteriorment molts altres artistes.

La mostra ofereix una visió geogràfica i cronològica sobre l’abast del fenomen i inclou obres realitzades en diverses tècniques d’artistes de finals dels anys quaranta fins ara, entre els quals cal destacar Jackson Pollock, Yves Klein, Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Allan Kaprow, Andy Warhol, Lynda Benglis, Saburo Murakami (a les imatges), Bruce Nauman, John Baldessari, i Paul McCarthy entre altres".


Veig que fan tallers familiars, haurem de portar-hi les criatures per agafar idees pels Laboratoris de lletres i imatges...

i una petita ressenya que apareix a la premsa:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada