divendres, 24 de febrer de 2012

Neutrins!

Llegeixo astorada a l'Ara d'avui 24 de febrer aquesta notícia:

"Milers de científics tornen a respirar tranquils. Sembla que s'ha trobat una explicació al sorprenent cas dels neutrins que viatjaven més de pressa que la llum. El motiu d'aquests resultats, que haurien desmuntat la teoria de la relativitat d'Einstein, són dos errors tècnics, un dels quals tan senzill com un cable mal connectat. Segons ha explicat James Gillies, portaveu del Centre Europeu de Recerca Nuclear (...)

Fins la setmana passada jo no havia sentit mai a parlar dels Neutrins, però ves! just vaig llegir-me una novel·la juvenil que passava al CERN (Centre Europeu de Recerca Nuclear) i en un dels capítols s'explicava el gran descobriment que acabaven der fer els científics d'aquest centre: Einstein s'havia equivocat i els neutrins eren més ràpids que la llum.

La novel·la ja us podeu imaginar quina era:


Quantic love, la segona novel·la de  Sonia Fernández-Vidal.
Si amb el seu primer llibre, La porta dels  tres panys, Sonia Fernández-Vidal aconseguia explicar alguns dels conceptes de la física quàntica a través d'un personatge que entrava en una mena de món paral·lel, aquesta vegada ens trobem en un llibre més a l'estil de la Carlota de la Gemma Lienas.
Ho dic perquè la protagonista, que durant un estiu fa de cambrera justament al bar del CERN, aprofita per explicar-nos algunes de les descobertes, experiments, etc. que passen al seu voltant mentre es debat entre allitar-se amb un científic estudiós o un periodista italià.

Doncs bé, respireu tranquils perquè la notícia era falsa! Sembla ser que al CERN també els passa allò tant típic que, sense voler, desconnectem un cable amb els peus o traient la pols (això els que la treuen que no és el meu cas).

Pel què fa a la novel·la, què voleu que us digui: llegiu el primer llibre de Fernández-Vidal, el dels tres panys i després aneu a passejar per la campinya o a prendre un cafè amb neutrins a la plaça: crec que us serà més efectiu per resoldre l'equació de l'amor que no pas el llibre. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada