dimarts, 24 de gener de 2012

El dret a anar al teatre

El Lluís Pascual, que a banda de ser el director del Lliure és un home molt savi, va dir aquestes paraules a la roda de premsa de la nova temporada teatral dedicada a les famílies:

"Cadascú té una utopia al món. La de la generació dels meus pares va ser que el dret a l'educació figurés a les constitucions del món. La meva, que un dia figuri el dret a la cultura, agradable i que fa a la gent més lliure."

Doncs bé, ara ja podeu córrer tots a comprar entrades pels dos primers espectacles que ja anuncia el Teatre Lliure: els vostres fills (i vosaltres) no s'ho poden perdre.

El primer es diu Buchettino i sembla una experiència terroríficament impressionant: escoltar el conte del Polzet estirat en un llit individual, al costat dels 50 altres llits on hi ha estirat la resta de públic.


Text del programa:
"Un fil de llum il·lumina l’espai. Els sentits s’aguditzen i la imaginació comença a volar. El públic s’acomoda en cadascun dels 50 llits… I comença la funció. Som en una habitació de dormir enorme amb cinquanta llits petits, sota els llençols dels quals els espectadors s’ajeuen per escoltar una història explicada per un narrador. Però, a banda de les seves paraules, tota l’habitació es transforma en una cambra de ressonància de tots els esdeveniments que hi són narrats, i ens deixa sentir les petjades acústiques de tot el que anirà succeint".

El segon espectacle es diu Un bosc de cames  i si heu vist altres espectacles dels Farrés Brothers, del Jordi Palet o l'Ada Cusidó, doncs res, no cal saber gaire cosa més.


Si voleu veure més fotografies o conèixer tot el procés de creació de l'espectacle podeu seguir el bloc del seu director.

Text del programa:
"Una nena es perd en una estació de tren on el tren fa tard: l’andana es va omplint, la gent es neguiteja, s’acumula als passadissos subterranis i ella només veu cames i més cames. Llargues, curtes, gruixudes, primes, peludes, pelades… No troba les del seu pare per enlloc, i justament avui que era el seu primer viatge en tren! Passarà uns moments de por, però per sort coneixerà unes quantes persones –especialment el cap d’estació– que l’ajudaran a retrobar-lo.

Un espectacle de tres actors, titelles i manipulació d’objectes. Els personatges juguen a perdre’s per un món fet a una escala tan gran que els permet expressar la inseguretat. Perduts entre les cames com per un bosc altíssim, van recuperant la seguretat a mesura que reconeixen en les característiques dels objectes alguns dels personatges clau dels contes infantils tradicionals per a aquesta edat."

A nosaltres, per sort, els reis ens van portar entrades per ambdós espectacles!
A veure si ens hi trobem!!!

1 comentari: