dimarts, 27 d’abril de 2010

SOMIARI

El tercer gran esdeveniment d'aquest mes d'abril va ser el SOMIARI, el 1r laboratori d'àlbum il·lustrat, unes jornades de tres dies que somiàvem la Nati i jo des de feia deu anys, després d'assistir a les "Jornadas de animación a la lectura de Arenas de San Pedro" (Ávila).

Imaginàvem una trobada interessant de contingut però alhora casolana, propera, amb una mica de màgia i poc institucional, per entendre'ns.
Ens ho vam passar molt bé preparant-la, amb el César, la Carme i les Martes, i crec que la nostra il·lusió es va encomanar als assistents... ja passen aquestes coses.

Des de l'organització es faran arribar conclusions, enquesta d'avaluació i els powerpoints dels participants, de la conferència de Brenda Bellorín i de l'obsessiu il·lustrador Javier Sáez Castán, que va estar genial!

Jo només us faig arribar cinc fotos perquè us feu una mica d'idea de l'aire que tenia tot plegat.

Urnes per fer la votació de quin llibre salvaries del perill d'extinció. A l'entrada es repartien cigrons crus per poder votar.


Pòdium dels tres llibres seleccionats entre tots els investigadors que van assistir al laboratori per ser salvats de la descatalogació.


Llibres seleccionats per fer un joc de guardes.
Al llarg dels tres dies, els investigadors ens van ajudar a ampliar la llista d'àlbums que utilitzen aquest recurs de les guardes d'una forma enginyosa.
La Sfer proposava de penjar-la a la wiki del jimbotó perquè tothom la pugui consultar i fer créixer! Ho farem!


Una de les columnes on hi havia penjades imatges amb format de "s'ofereix", però en comptes del telèfon d'una senyora de la neteja, si estiraves la pestanya aconseguies la referència del llibre on trobar la il·lustració.


i per últim una imatge del dia del taller amb l'il·lustrador Javier Sáez Castán... coneixeu l'arbre d'on pengen els seus llibres, no?

Doncs sí, està resultant un autèntic arbre de les històries...

que somieu amb les millors il·lustracions del món!!

1 comentari:

  1. Genial, aquest laboratori i fantàstica la idea de les il·lustracions amb format "s'ofereix". Faré servir la idea per a la biblioteca de l'escola.

    Moltes vegades pense com fer arribar els petits tresors amagats entre les prestatgeries de la biblioteca als xiquets i aquesta potser una bona forma. Com que aquest trimestre estem llegint i escrivint poemes, adaptaré la idea. Triarem a classe alguns dels nostres poemes favorits i a les tires podem posar la portada del llibre d'on l'hem tret.

    Bon bloc, bona entrada, bona idea.

    Salutacions.

    ResponElimina