dimecres, 17 de març de 2010

CRIA FAMA I POSA'T A JEURE

Bibliotecàries i bibliotecaris, la literatura infantil ens considera innocents de qualsevol delicte... llegiu, sinó:

"--Potser el segrestador és un dels bibliotecaris-- va insinuar en Tim
--Sí, home! --va dir l'Andi seriosa--. Cap bibliotecari no faria res d'il·legal. Si ni tan sols dobleguen la punta de les pàgines per marcar on s'han quedat."

Santa innocència!!
El fragment pertany al llibre: Lois Duncan. Premsa per a gossos. Il·lustració Ana Bermejo. Estrella Polar, 2010 (l'Odissea; 10)El llibre és força divertit, recomanable per passar una bona estona, per nanos a partir dels 9/10 anys.
Dos germans tenen la idea de crear un diari per gossos, i encara que us pugui semblar un negoci ben poca solta, de seguida el Notícies Bup Bup té molts subscriptors. Tothom vol saber quin amo no recull les caques, quina és la recepta de les galetes de gos, etc.

Però de cop i volta, el misteri apareix en el llibre: algú segresta els gossos més famosos del diari i per recuperar-los, cal pagar un rescat. Imagineu on cal fer l'entrega dels diners? Doncs sí, cal deixar un sobre amb els euros corresponents dins d'un llibre de la biblioteca pública.

Així que ja ho sabeu, si mai trobeu un sobre ple de calerons a dins un llibre, no us ho penseu dues vegades, agafeu-lo tranquil·lament, ningú sospitarà dels bibliotecaris!!!

2 comentaris:

  1. Ostres sí que és curiós... Doncs sabeu que no fa gaires dies al servei de préstec de la meva biblio ens vam trobar dos bitllets de 100 dins d'un llibre? Vés que no vam ser capaces de quedar-nos amb els calerons i els vam tornar a l'usuari que va venir deu minuts després amb la cara congestionada de l'espant... ja, ja! :D

    ResponElimina