dissabte, 5 de desembre de 2009

OMBRES, EMOCIONS I FOTOGRAFIA

Un dia ja us vaig parlar de Tana Hoban i els seus llibres extraordinaris de fotografia artística pensats per a infants... (inèdits al nostre país, és clar!)

Ara l'editorial SM ha tret un llibre que ben bé podria haver firmat Hoban, però és de Cécile Gabriel. Es tracta de
¡Asómbrate! adivina qué se esconde tras las sombras y los reflejos.


la idea del llibre és la mateixa que l'anterior recomanació: un llibre tipus joc, d'endevinar què s'amaga darrer les ombres.
La Berta Bocado i el seu fidel col·laborador Roc han passat una bona estona aquesta nit endevinant figures...

M'agrada pensar que els nostres editors comencen a perdre la por a editar llibres de fotografia no documental, sinó amb cert valor artístic. A França en tenen uns tres mil, així que no pateixin que tenen feina per estona.

La gràcia de tot plegat és que dins la mateixa col·lecció, SM ha editat també un segon llibre que es diu ¡Qué emoción?, de la mateixa autora, [que jo vaig comprar-me a Montreuil l'any passat]. Doncs alerta pares, bibliotecaris i mestres, perquè si el primer és recomanable, aquest segon crec que és IMPRESCINDIBLE!!!


Us explico:
Es tracta d'un catàleg de fotografies de nens i nenes vivint diferents emocions. A la majoria de llibres trobes imatges de nens contents i enfedats però difícilment pots trobar infants: gelosos, impressionats, emocionats, enrabiats, preocupats, vergonyosos, etc.
Doncs justament aquest llibre recull totes aquestes fotografies, en blanc i negra.

Aquesta és la sinopsis que en fa l'editorial:

"¡Qué emoción? Dentro de ti siempre está pasando algo… ¡Algo fuerte, más fuerte que tú! Son tus emociones, tus sentimientos, tus estados de ánimo… Pero a veces no es nada fácil reconocerlos. Este libro es como un juego de imágenes y palabras para adivinar y conocer lo que te pasa por dentro…"

A la Biblioteca de Cerdanyola vam fer-ne un power point per oferir a les famílies perquè ens ho demanaven molt sovint, i pocs llibres eren tan complets. Bé, sempre acabàvem recomanant Vegetal com sientes, però no és el mateix. Això de comparar el teu fill amb un kiwi a les famílies no els hi acabava de fer el pes.

Us poso unes quantes fotos d'exemple...
aquesta és boníssima...


i ara alguns exemples del llibre dels vegetals, per a famílies sense complexes...
Saxton Freymann y Joost Elffers. Vegetal como sientes. Tuscania editorial, 2003Bé, per no sé molt dolenta amb les editorials del país, us diré que la Galera, dins la col·lecció Aprenem, ha tret un llibret titulat Les emocions, coescrit pel meu estimat amigot Joan Portell, que també recull fotografies en aquesta direcció...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada