divendres, 4 de desembre de 2009

Algunes novetats que trobareu a les llibreries (5)

I per acabar, toca el torn d'algunes novetats (i no tan noves) per als més grans, a partir de dotze anys i de quinze. Us enllaço alguns comentaris d'aquests llibres que han sortit a altres blocs perquè en veieu ressenyes ben fetes. Ja en parlarem més endavant, però jo destacaria el llibre de la jove detectiu Flavia, que edita Columna...

A partir de 12 anys...
Asher, Jay. Per 13 raons. Barcelona: Estrella Polar, 2009

Novel·la d’estructura interessant al voltant d’un suicidi que transcorre al llarg de tretze cintes de cassete.

Gaiman, Neil. El llibre del cementiri. Barcelona: Estrella Polar, 2009

Una història tragicòmica protagonitzada per un nen abandonat que viu gràcies als morts d’un cementiri que en tenen cura...


Harris, M.G. La ciutat invisible. Barcelona: Cruïlla, 2009

Novel·la d’aventures amb alguns moments una mica increïbles, però que agradarà a lectors aficionats als misteris de la civilització maia i tots aquells que creuen que no va desaparèixer realment.


Hurley, Tonya. Ghostgirl. El retorn. Barcelona: Estrella Polar, 2009. ( L’illa del temps)

Segona part de la història de la noia que es va morir ennuegada per un osset de gominola. La mort per la Charlotte està resultant tan avorrida com la vida, les coses no milloren...


Pullman, Phillip. El pont trencat. Barcelona: Estrella Polar, 2009

Història realista entre una filla i el seu pare que sempre han viscut junts, amb gran harmonia. Un secret familiar, però, fa trontollar aquesta relació.


Stevenson, Robert Louis. L’estrany cas del Dr. Jenkyll i el Sr. Hyde. Barcelona: Bambú, 2009 (Lletres Majúscules)

Nova col.lecció de clàssics universals juvenils que recupera autors com Jack London o Edgar Allan Poe. Inclou un petit quadern documental al final de cada llibre.


i més o menys a partir de 14/15anys...


Bach, Tamara. La chica de Marte. Madrid: Siruela, 2009

Adolescents en estat pur. Una història d’amistat, del descobriment de l’amor, de tendències sexuals, de les pors, dels pares, dels dubtes...


Beckett, Bernard. Génesi. Barcelona: Estrella Polar, 2009

Història futurista que es centra en la possibilitat de crear robots tan o més intel·ligents que els humans. Novel·la que va creixent i té un final sorpesa i innesperat.


Bradley, Alan. Els estranys talents de la Flavia. Barcelona: Columna, 2009

Un cadàver és trobat per casualitat al pati de la casa de la Flavia. Per sort aquesta noia de només onze anys té tots els números per esdevenir una gran detectiu.


Garcia Llorca, Antoni. El salvaje. Madrid: SM, 2009

L’autor català va meréixer el darrer Premio Gran Angular amb aquesta obra excepcional on es posa en dubte què és realment la societat civilitzada.


Lluch, Enric. Pell d'escata. Alzira: Bromera, 2009.

Novel·la sobre l'aparició d'un personatge ple d'escates i que neda com un peix, recuperat de l'oblit per un intel·lectual a qui li cau a les mans el diari d'un farmacèutic.


Moying, Li. Neu de primavera. Barcelona: Casals, 2009 (Viscut)

Amb el subtítol de “Créixer a la Xina de Mao” arriba un tercer llibre d’aquesta col·lecció que apropa les vivències de diferents infants del món. En aquest cas, la jove Moying busca refugi en la literatura per poder aprendre...


Riera, Pedro. La criatura del bosque. Barcelona: Edebé, 2009.

Singular història pseudoecologista a l'entorn d'un personatge que viu al bosc i que cada any, en una nit determinada, surt a espantar els nens i nenes del poble que s'atreveixen a enfrontar-s'hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada