divendres, 13 de novembre de 2009

DOS ESDEVENIMENTS QUE NO ENS HAURÍEM DE PERDRE

A la recta final de l'any encara hi ha la possibilitat de gaudir de dos xerrades de formació molt interessants al voltant del llibre infantil. Ambdues vénen de França i ja sabeu que els francesos, amb això de l'àlbum il·lustrat, ens porten uns quants anys d'avantatge.

Les dues són resultat de l'esforç de dues professionals que a les nits, en comptes de dormir com fem la resta de la població, barrinen com enredar als seus superiors perquè destinin recursos a la formació dels professionals de la lij.

Nati i Marta moltes gràcies!!!


Primera proposta:


LLEGIR L'ÀLBUM IL·LUSTRAT

A càrrec de: Sophie Van der Linden

Especialista en Literatura Infantil i Juvenil, editora de la revista HorsCadre i membre de l’Institut International Charles Perrault (París).

Conferència adreçada a pares i mares, mestres, bibliotecaris, il·lustradors, escriptors, especialistes en LIJ i a tots els amants de l’àlbum il·lustrat i la lectura.

Dia i hora: divendres 27 de novembre a les 19 h
Lloc: Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil
Biblioteca Xavier Benguerel
Av. Bogatell, 17
Tel. 93 225 18 64


2a proposta
Llegim i juguem amb els més petits. Taller per descobrir els llibres d’artista com a eina pel desenvolupament dels sentits dels lectors més menuts.
Lloc: Biblioteca Districte4. Infant Martí, 183. Terrassa
Dia i hora: Terrassa, 3 de desembre de 10 a 13'30h.
preu: entre 30 o 40 euros segons si sou o no membres del COBDC
inscripcions a través d'aquí

Públic a qui va dirigit
La sessió de treball s’organitza per donar eines i formació a tots els professionals vinculats al projecte Nascuts per Llegir, però està oberta a qualsevol persona interessada en la literatura infantil i juvenil i la seva promoció i a descobrir les múltiples possibilitats dels llibres d’artista: bibliotecaris, mestres, narradors, llibreters, editors, il·lustradors...


Professor: Pascal Humbert

Apassionat per les riques relacions entre les avantguardes pedagògiques i artístiques, Pascal Humbert, nascut a França, s'ha especialitzat en els llibres infantils fets pels artistes. Enfoca l'àlbum il·lustrat com un món independent, amb els seus grans continents, però també amb terres ignotes i arxipèlags desconeguts que li encanta donar a conèixer.

És professor, crític, formador, conferenciant a universitats i animador de tallers de plàstica al voltant del llibre (indistintament amb xiquets, estudiants i adults). També treballa com a artista de la imatge, en el camp del grafisme d'autor, des de 1992. I és cofundador del petit col·lectiu anomenat l'atelier des arpètes (el taller dels aprenents), amb el qual exposa arreu del món, i participa en diferents jurats, workshops i xerrades.

Doncs allà ens trobarem, si la Llum m'ho permet... per si de cas, algú que porti tovalloles netes i aigua calenta...


2 comentaris:

  1. Si no hi ha cap inconvenient pels de l'Acadèmia (lloc on ara treballo), ens veurem el dijous 3 de desembre a Terrassa!! (allà estan molt preparats pels nouvinguts, però per si de cas, ja porto jo més tovalloles)

    ResponElimina
  2. Ei !M'agradaria molt venir, però m'ho he de muntar amb la Bruna a veure si trobo una solució.
    et dic alguna cosa, segur que pot ser super interessant.

    ResponElimina