divendres, 17 de juliol de 2009

EL LLIBRE QUE NO VA ESCRIURE LA TIETA DE LA MONTSE DE VIC

La Montse de Vic té una tieta que viu a Canadà. Un any van patir una glaçada tan impressionant, que la meitat dels veïns del seu barri van quedar-se sense electricitat. La Tieta de la Monste, que era l'única que tenia una estufa de llenya, va acollir a tots els necessitats conscient que calia escalfar a tota aquella colla de canadencs morts de fred.

Heus aquí una història verídica, i heus aquí la cara de sorpresa de la Montse quan li vaig explicar l'argument del llibre de Pierre Szalowski, El fred modifica la trajectòria dels peixos, editat per Rosa dels vents, 2009.


i és que el llibre explica justament això, l'apropament dels veïns d'un barri canadenc per culpa de la glaçada. Diferents camins i diferents històries es barregen: una parella d'homosexuals, un nano que viu fatal la separació dels seus pares, un jove rus que fa un experiment sobre la trajectòria dels peixos, una cambrera "de nit"...

Un llibre que no és imprescindible, però sí una lectura refrescant per fer aquest estiu. Fins i tot per als més joves. Optimisme, tendresa i una mica de bon humor per llegir amb els peus en remull a la piscina.

3 comentaris:

 1. Jo el recomano com un llibre fresc, i més amb la calor, sense pretensions literàries però sí per acabar amb un somriure.

  ResponElimina
 2. Visca la Montse de Vic i la seva tieta! ;))Sílvia

  ResponElimina
 3. Segur que a la "tieta canadenca" (per cert,tot un caràcter..) li hauria encantat veure per escrit una experiència semblant a la que ella visqué.Per tot plegat,M'han entrat moltes ganes de llegir-lo, i qui sap potser "la tieta" apareix per allí.
  MFD

  ResponElimina