divendres, 3 de juliol de 2009

ANA JUAN I LA SEVA BLANCANEU S'INSTAL·LEN A CASA

Si tanquem els ulls i pensem amb la Blancaneu, a la gran majoria de nosaltres se'ns apareix una noieta amb faldilla groga i diadema vermella al cap.
Sí?
Per molt que ens hi esforcem, en l'imaginari col·lectiu la Blancaneu de Disney té el seu espai privilegiat.Però alerta, família, perquè com diu la meva amiga Míriam, "la opera no se acaba hasta que no canta la gorda"!

A casa ja fa temps que corren dues Blancaneu molt potents que haurien de conèixer tots els infants del país. I no serà una croada fàcil perquè una ja ha estat descatalogada i l'altra ha estat substituïda a l'editorial per una altra versió amb un nou il·lustrador menys polèmic, [o sense un príncep de color]...

La primera és la Blancaneu editada per Aura comunicació i Cercle de lectors, text d'Albert Jané i il·lustracions EXTRAORDINÀRIES en majúscula del Pep Montserrat.
La imatge central de la bruixa preparant la poma enverinada és brutal, de veres.
Com us deia aquesta edició, juntament amb la resta de la col·lecció potser encara les podeu trobar a les botigues de saldo. [en trobareu algunes adreces a la wiki del Jimbotó]


L'altra Blancaneu que mereix un espai privilegiat és la versió primera dels Populars de la Galera, il·lustrada per Tom Schamp. Una edició que curiosament va ser substituïda per una nova versió il·lustrada per Ignasi Blanch, també molt digne, però que no té la força de la primera.

I ara, des del darrer saló del còmic, a casa tenim Snowhite de Ana Juan, editada per Edicions de Ponent el 2001.


Es fa difícil explicar-vos aquest llibre. és una versió adulta, diem-ne, dura i molt bèstia... però potser no és tan lluny de la versió real.

doncs apa, a triar quina de les blancaneus voleu que figurin al museu mental dels vostres infants...

[per cert, heu vist la coberta de Ana Juan d'una novel·la on surt un paio escrivint-se al braç. Ara no recordo el nom, però algú m'ajudarà. A l'Espolsada just em van donar una bossa amb aquesta imatge i estic per enquadernar-la!]

1 comentari:

  1. Com dir adéu/Cómo decir adiós! La portada és impactant, és una noia malalta de càncer que deixa per escrit un testament vital per les seves filles i marit.

    ResponElimina