dijous, 11 de juny de 2009

LA PROVA DEL COTÓ FLUIX o tres exemples perquè no et venguin bou per bèstia grossa

Una vegada, quan jo treballava a la Biblioteca de Sant Andreu de la Barca, la Núria Ventura va venir de visita a la biblioteca i va dir:
"Us felicito perquè la biblioteca ja està integrada a la ciutat". Segons ella només calia fer una prova: Situar-se en un extrem de la ciutat allunyat de l'edifici en qüestió i preguntar a quatre o cinc persones del carrer. Si la majoria et sabien indicar on era la biblioteca, bon senyal!

L'avi Gorchs, per contra, sempre deia: "si vols saber si un restaurant és car o no, només cal mirar a la carta el preu d'una truita. Si val més de dos-centes pessetes, fuig!"


Seguint doncs aquesta tònica, no cal perdre gaire temps per saber si una llibreria és de les bones o no.
Divendres passat vaig anar finalment a la Llibreria de l'Espolsada, a les Franqueses del Vallès, just tocant Granollers, una població que fins aquell moment no tenia cap interès especial per a la meva persona humana.
Vaig aprofitar que presentaven una col·lecció de llibres molt original sobretot per uns peixets de roba que acompanyen el llibre. Són d'un col·lectiu que s'anomena VABAU [nota per les amistats íntimes. Si entreu a al pàgina veureu un dibuix d'una girafa que va fer el meu amic Roc]


Però bé, només puc dir-vos que els que sou de la comarca feu el favor d'anar a visitar la llibreria i us deixeu assessorar per la Fe. La selecció de la part infantil és molt acurada i es respira aquella mena de passió per les lletres i les coses ben fetes que només la justícia còsmica sap agrair.

Va ser un plaer.

2 comentaris:

 1. Moltíssimes gràcies pel teu reconeixement, no saps la moral que injecta!
  Dóna records a en Roc i digues-li que el dibuix està penjat a l'aparador de la llibreria.
  Fe

  ResponElimina
 2. Va ser fantàstic compartir aquella estoneta de la tarda amb tots vosaltres!
  Els dibuixos que van fer els nens ens constaten que encara tenim mooooolts animals fenomenals per crear i això ens anima a seguir endavant.
  Gràcies per venir!
  Elisabet

  ResponElimina