dimarts, 2 de juny de 2009

ESCOLTA'M: un recomanador electrònic per a biblioteques

Heus aquí el primer recomanador electrònic del Vallès Oriental, fet a mida per a la biblioteca Roca Umbert de Granollers, gràcies a la línia de treball RE]CREAT[ de l'Associació Rumb que coordina els bucs d'assaig que hi ha a tocar de la biblioteca.

Com funciona el recomanador?
Molt fàcil:
pas1: posa't en Pinotxo a l'orella

Pas dos: clica les cobertes dels llibres i escolta les recomanacions

pas 3: busca el llibre que t'interessa als expositors del costat del recomanador

pas 4: ves al taulell de préstec i un amable i trempat bibliotecari te'l deixarà emportar a casa!

Així de fàcil.
però qui recomana els llibres? doncs els llibres, tan els infantils com els adults, els han triat lectors de la biblioteca i són ells els que han posat la veu a les recomanacions que surten d'en Pinotxo.
Si cliqueu aquí podreu veure tot el procés d'entregistrament de les veus a l'estudi de gravació i també tot el muntatge del moble.

He de dir-vos que si esteu interessats en un muntatge igual o similar, aquesta gent treballen sota demanda i que els trobareu clicant aquí. Les instal·lacions poden ser puntuals o fins i tot de compra.
Són especialistes en so i tecnologies, de manera que us poden crear un recomanador o un llibre que quan passin per davant els usuaris els cridi, o jo què sé. IMAGINACIÓ AL PODER!

6 comentaris:

 1. ep, quina bona idea, berta, segur que això és una mica fill teu també que aquestes genialitats sempre les pareixes tu, guapa! per cert aquest pinotxo és genial, es podria fer amb un embudu de tota la vida, no?

  ResponElimina
 2. Hala!!! quina passada!!! Això és aprofitar els recursos...
  "Saluditos"

  ResponElimina
 3. Berta, et volia enviar la informació d'una activitat que fem per nens demà a la llibreria. Em passes el correu?

  ResponElimina