dimarts, 7 d’abril de 2009

EL SENTIT DE LA ROTACIÓ DE LA LLENGUA QUAN FEM UN PETÓ...

Aquesta és alguna de les preguntes que es fa la petita Lou Bertignac, que té 13 anys però un C.I. de bastants més. A part d'estranyes preocupacions també té una història familiar molt complicada després de la mort d'una germana petita.

I enmig de tot aquest desgavell, la petita Lou coneix una adolescent sense sostre, que viu a l'estació d'Austerlitz, i a qui s'aferra per trobar sentit a la seva vida. En el rerafons de tot plegat, trobem la denúncia de la gran quantitat de gent que dorm al carrer a França, sobretot i cada vegada més, dones joves.
Aquest és l'argument de No i jo, de Delphine de Vigan. Barcelona: edicions 62, 2009. (El Balancí; 611)


Una novel·la apte per a joves a partir de tretze/ catorze, que fa plorar, que en alguns moments fa somriure, que fa pensar molt i que et fa sentir impotent davant la poca habilitat de la humanitat per fer un món millor i més just.

La relació de la Lou amb la seva mare (que viu totalment com una autòmata)
La relació de la Lou amb el seu pare (que tira endavant ell sol la família)
La relació de la Lou amb la No (qui necessita a qui)
La relació tendríssima de la Lou amb el Lucas (m'ha recordat als joves que vivien sols a París a la peli Soñadores de Bertolucci)
La relació de la Lou amb el Professor Marin (que al final li regala un llibre però ai, no ens diu quin!!)

"Som capaços d'aixecar gratacels de sis-cents metres d'alçària, de construir hotels submarins i illes artificials amb forma de palmeres, som capaços d'inventar materials de construcció "intel·ligents" que absorveixen la pol·lució atmosfèrica orgànica i inorgànica, som capaços de crear aspiradors autònoms i làmpades que s'encenen soles quan arribem a casa. I també som capaços de deixar que la gent visqui a les vores de la circumvalació."

No us la perdeu... (ha guanyat el premi dels llibreters francesos, el mateix que l'any passat l'elegància de l'eriçó!!!)

4 comentaris:

  1. Gràcies per la recomanació, fa molt bona pinta! jo també me l'apunto. Sílvia

    ResponElimina
  2. ara mateix vaig a mirar si el tenim a la biblio! gràcies!

    ResponElimina