dimarts, 10 de febrer de 2009

RELLOTGE SENSE BUSQUES

No sé ben bé per què en Roc va demanar un rellotge de sorra per Reis. Tampoc no sé si la Carson Mccullers creia de veritat que l'única manera de fer aturar el temps era amb un rellotge sense busques.

El cert és que els rellotges de sorra van entrar a casa nostra de la mà de la pel·lícula TIC-TAC (Rosa Vergés, 1997). És una pel·lícula màgica que parla de l'eternitat, dirigida en principi al públic infantil però que sorprendrà als adults per la seva raresa estètica plena de fantasia. Hi ha fragments musicals i de dansa, de la companyia Roseland... bé, una meravella. En DVD es pot trobar encara, fins i tot en alguna biblioteca amb una bona tria de pelis infantils.

Però des d'aleshores els rellotges de sorra apareixen per totes bandes més sovint del què pensàvem: per exemple a dos àlbums il·lustrats molt recomanables.
Isol, en el llibre Numeralía, amb text de Jorge Luján (FCE, 2007), juga amb els números, la poesia i les imatges i presenta el número 8 justament com un rellotge de sorra.

i un segon llibre que va arribar de Montreuil aquest novembre, Le Livre des si..., de Ghislaine Roman i il·lustracions de Tom Schamp (uf!!), editat per Milan Jeunesse, 2007

Aquests dos sí que ho han vist clar: un rellotge sense busques no implica que el temps no passi. (La McCullers no pensava en els rellotges de sorra, on sense busques el temps s'escola igualment...)
Però clar, si dins els rellotges de sorra, posem alguna pedra, la cosa ja es complica...
Mireu sinó la imatge d'aquí a sota:

1 comentari:

  1. he vist molts cops aquest dvd corrent per la biblio i no m'havia decidit a prestar-me'l, però ara l'agafaré perquè m'ha encantat la idea del rellotge sense busques ;D

    ResponElimina