dimecres, 18 de febrer de 2009

ACCIÓ POÈTICA

Agustín Fernández Paz ens acaba de regalar la idea del segle. Atenció bibliotecàris/ies, llibreters/es, professors/es i lector i lectores del món sencer:
Primer pas:
Busqueu el llibre Només ens queda l'amor, recull de contes curts sobre l'amor [i els llibres] que li ha valgut el Premio Nacional


Segon pas:
Busqueu el darrer conte del recull "Un riu de paraules" i llegiu-lo [són cinc fulls, no tingueu mandra]

Tercer pas: decidiu si fareu l'acció poètica individualment, en secret, periòdicament, o en parella... si convocareu a tots els lectors joves de la biblioteca, als del club de lectura, als companys de feina, als alumnes de l'institut, o si us veieu en cor d'organitzar una trobada intermundimundial per portar a terme l'acció poètica amb tots els lectors del planeta.

Quart pas: copieu-ne la idea
Escriviu un fragment d'un llibre que us agradi especialment, lletra una miqueta gran. A sota, feu petits retalls, com un serrell, de l'estil dels que porten els anuncis de "llogo habitació" o " señora se ofrece para tareas del hogar". En comptes del telèfon, però, en els petits retalls escriviu el títol i autor del llibre d'on heu tret el fragment.

Cinquè pas: Repartiu-los per la biblioteca, l'institut, el carrer... i ja està, espereu que la justícia còsmica faci la resta.

Sisè pas: envieu els vostres resultats, impressions, anhels, propostes a la berta bocado. I després acabeu de llegir el llibre sencer. El primer i l'últim conte però, sens dubte, són els millors.

i només un petit aclariment:
Alerta perquè en català Bromera ha tret dues edicions. Una de senzilleta dins la col·lecció Espurna de literatura infantil [tirant a lletjota] i una dins la seva col·lecció L'eclèctica. Sobretot quedeu-vos amb la segona, que porta les il·lustracions de Pablo Auladell, com l'edició castellana.

2 comentaris:

  1. Nena, quina pinta més maca té aquest joc! No sé si podré esperar a que arribi a la biblioteca, crec que me l'hauré de comprar! ;D

    ResponElimina
  2. Ja m'he comprat el llibre, ja m'he llegit el conte i aquest dimecres proposaré al meu equip d'activats de fer l'acció poètica al cicle de poesia VERSPOESIA, que realitzem a la biblioteca del 8 de març al 8 d'abril. Ja us explicaré en què queda tot.

    ResponElimina