dimecres, 23 de juliol de 2008

I NOMÉS EN QUEDA UN...

El mes de juliol avança, així com el viatge dels afortunats lectorscrazy que visiten la fàbrica de xocolata Willy Wonka.
Després de la sala de la xocolata, on van poder fer un pastís amb la Umpa-lumpa Manuela,
de la ginkana de les sales de la fàbrica: on, després de llegir cada capítol, van fer un taller de bombolles de sabó com les que feia la Violet, van viatjar amb una rèplica del vaixell de color rosa xiclet, van haver de transportar xocolata desfeta amb palletes i altres bestieses més, dignes de la millor literatura de Dahl i de les imatges de Tim Burton,
finalment van poder visitar l'extraordinària màquina de fer xiclets de la sala dels invents
[veieu-ne la foto]...

Un altre dia els talleristes es van posar a la pell dels umpa-lumpes, van conèixer el seu país d'origen, van aprendre a ballar i a cantar en Umpa-lumpés...

fins que el penúltim nen, en Mike Teavee, va veure com el transportador de la sala de la televisió inventat per Willy Wonka, el reduïa a una rèplica d'ell mateix però de la mida d'un ratolinet.

i arribat a aquest punt, la Laura els va fer reflexionar sobre el fet que tots els infants, excepte en Charlie, haguessin desaparegut a la fàbrica.

Després d'un petit joc de rol, i davant la pregunta de si creien que ells, dins de la fàbrica, haurien arribat fins al final, tots van dir que sí!

SANTA INNOCÈNCIA!!! [Jo en sé d'un que no hauria arribat ni al rebedor].

Al final de la sessió, tots van emportar-se una nova pista... aquesta vegada només un dels sobres té la clau que Willy Wonka entregarà al futur amo de la fàbrica... qui serà l'afortunat?

Dijous 24 el desenllaç de tot plegat! Llegirem els tres darrers capítols i veurem el final de la peli. Ens agradaria saber què opinen els nens del contrast entre llibre i peli sobre el paper de la família...

i avaluació i merendola!!!


1 comentari:

  1. Jolín, què xulo... però Berta, és molt cruel això que fas amb tots els que no hem pogut inscriure'ns en aquest taller tan meravellós... Per cert dóna molts records a la Manuela de part meva, que se la troba a faltar!

    ResponElimina