dimarts, 17 de juny de 2008

papallones a l'estòmac

Justament, aquest dia, a la fabulosa tertúlia de literatura infantil i juvenil d'Al·lots [a on es cou allò més crazy de la literatura infantil i on hauríeu de venir tots i totes, sense excuses de mal pagador...]
parlàvem del significat simbòlic de les papallones a la literatura.

Tot va sorgir del llibre que ens recomanaven la Sílvia i la Mireia, Un millón de mariposas amb text d'Edward van de Vendel i il·lustracions de Carll Cneut. Editat per Barbara-Fiore, com no!

Les papallones representaven la metamorfosis, el canvi de l'adolescència, l'enamorament?... era un llibre amb molt de suc i un nou treball de l'il·lustrador que ja ens va deixar amb un pam de nas amb el llibre de Greta la loca.
...i pensant amb papallones, vaig recorda dos altres àlbums recents, que no ens hauríem de deixar de fullejar.
Per una banda, tot i que té papallones , però no a l'estòmac, doneu un cop d'ull al llibre
El taller de les papallones, il·lustrat per Wolf Erlbruch, que ja existia en una versió castellana i un format més petit (crec que d'una editorial llatinoamericana), i que ara ha reeditat Barbara Fiore en català i castellà.

Però sobretot, sobretot, feu un cop d'ull a El final del verano de Stian Hole, editat per Kókinos, i que té unes il·lustracions impressionants i inquietants.

Una, en especial, fa referència a les papallones a l'estòmac que sent el nen protagonista el dia abans de començar l'escola.

ai, quin temps aquells de les papallones a l'estòmac!!! qui se'n recorda?

1 comentari:

  1. la nit abans del dia que començava el curs no podia dormir, les papallones al estòmac no paraven de donar voltes i així no hi ha qui cluqui els ulls, ara segueixo sentint les mateixes papallones cada cop que l'Advocat em ve a buscar a la biblio... fa quinze anys no sabia que seria advocat però sí que durant tota la vida em provocaria papallones a l'estòmac... m'encanten aquests àlbums, me'ls vaig comprar de seguida que van sortir!

    ResponElimina