divendres, 5 d’octubre de 2007

IMATGIARIS (estiu 5 i s'ha acabat)


El gran tema monogràfic d'aquest estiu han estat els imatgiaris. Com les males estudiants la Berta Bocado havia de presentar un treball al setembre i ha estat tot l'estiu carretejant llibres per les platges de l'Empordà.
Us voldria ensenyar algunes perles que he trobat per arribar a la conclusió que el millor imatgiari de la història i gairebé diria que el meu llibre de bebès preferit és Todo un mundo d'Anaya, de Katy Couprie i Antonin Louchard. [veieu la foto]

Mireu però quines coses podem trobar a les nostres biblios. A vegades els pares o mestres rebutgen llibres perquè creuen que els infants no ho entendran i en canvi, prefereixen altres llibres amb imatges d'un grau tal de simplificació, que l'esforç d'abstracció que ha de fer un bebè és impressionant. Mireu per exemple...algú endevina què és això?

(la solució: són una esponja segons Violeta Denou (Les lletres. Teo. Ceac) i una galeta (que no un salvaslip) segons Slegers (Què faig? Baula).


i més exemples? Perquè no podem donar llibres amb colors foscos i marrons com els d'aquesta perla? Un llibre que no heu de deixar perdre, de la parella Nesquens- Arguilé.

Nesquens, D.; Arguilé, E. Y tu ¿cómo te llamas ? Anaya

i després perquè la majoria de vegades utilitzem per als infants la fotografia funcional i no amb valors artístics?
Compareu i vosaltres mateixos:


Animals domèstics. Timun Mas

Bourcier, N. Fotos de contrarios. SM

uf, una palla mental... no us vull avorrir més.
Tan de bo un lectorcrazy ben jove, d'any i mig/dos anys pogués expressar al bloc com ho veu tot plegat...
Jo investigo en aquest camp i us aniré informant, però sisplau, si algú arriba a conclusions que avisi a la Berta Bocado (el seu fill us ho agrairà).

1 comentari:

  1. Uff, Berta, trobo que és un tema complicat perquè l'opinió és tan subjectiva... només cal pensar en les històries RedSelección, oi?

    ResponElimina