dimecres, 24 d’octubre de 2007

ALLÒ QUE JA FEIEN AL 1910

Aquest dia, la Berta Bocado va trobar-se a la llibreria amb això:un llibre que ve a demostrar diverses coses:
1. tot està inventat
2. com el fons i la forma d'un llibre poden formar un tot
3. si al 1910 el senyor Peter Newell feia això... no teniu la sensació que el nostre mercat editorial actual està una mica a la figuera?
4. caldrà tenir una prestatgeria especial de llibres esbiaixats i altres formats si Thule continua editant perles?
5. És Miquel Desclot el gran traductor de llibres infantils en vers? La traducció s'hauria pogut fer millor? Segurament no... però, potser s'hauria pogut fer més d'estar per casa?, és a dir, en un to menys ostentós, com potser hauria fet la Teresa Duran? Potser tampoc no calia en aquest llibre... gran INCÒGNITA...
i 6. El senyor Sergei Eisenstein, quan al 1925 va estrenar la seva pel·lícula L'acuirassat Potemkin coneixia el llibre de Peter Newell i la història del cotxet que s'escapa i marxa corrents al llarg de tota la ciutat?
Llegiu el llibre i compareu l'escena més famosa de la pel·lícula ( la caiguda del cotxet és cap al final del vídeo).i Tomi Ungerer, quan va fer el seu homenatge al Potemkin, en el llibre El sombrero editat per Alfaguara, coneixia el llibre de Newell?


bé, en definitiva, El llibre esbiaixat, reedició exacte del llibre de Peter Newell, de Thule, és la darrera entrada a la biblioteca de la Berta Bocado, no us el perdeu. Properament a la vostra Biblioteca !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada