dijous, 2 d’agost de 2007

HI HA DOS TIPUS DE PERSONES (II)

Aquí teniu una segona entrega de la meva col·lecció de Grups humans, aquesta força televisiva...
per il·lustrar-la teniu un acudit de Reiser, un autor que als anys 70 van premiar a Angoulême i que diuen que destaca el seu estil fresc, desenfedat i carregat d'un humor àcid i agressiu. Aquest acudit està tret de Reiser. Las amigas. Norma editorial, 1994.

“A la vida hi ha dos tipus d’homes: els que sempre pensen “he de comprar un raspall de dents nou” i els que en tenen dos. Els previsors i els aventurers”. El hombre del tren. Director: Patrice Leconte

“Hay dos tipos de personas: los que me siguen y los que me persiguen.” Anunci de Fortuna

“Hi ha dos tipus de famílies: les seguidores de Carlos Gonzàlez i les seguidores del doctor Estivill”. Comentari de Sílvia Barragan a la xerrada Palabras que acunan d’Evelyn Torres.

“Hi ha dos tipus de persones: els qui han llegit l’Ulisses de James Joyce i els qui no”. Argument d’un capítol de la sèrie Plats Bruts de Joel Joan.

“Hay dos tipos de personas. Para unos la vida consiste en un gran viaje por lugares nuevos en trenes desconocidos. Para otros siempre es mejor viajar en el mismo tren haciendo el mismo recorrido”. Inèdit. Velas en llamas. Original presentat al Premi Lazarillo de 2002.

“Es tracta de la paraula. […] Però la paraula, com totes les energies que ens envolten, pot usar-se per al bé i per al mal.
L’usen per al mal els que volen fer-se semblants als déus, en benefici propi. Els que amb ella enganyen els homes convencent-los peruqè vagin, sense dir ni piu, a esquarterar-se els uns al altres a les seves rendibles guerres; els qui trafiquen amb la gana i la mort de la gent escudant-se en les seves grans paraules.
En canvi, l’usen bé els qui volen fer-se semblants als déus jugant amb ella en benefici de tothom. Els poetes que recreen el món. Els escriptors que inventen històries que consolen i fan somniar. Els autors que ajuden a pensar i a sentir, és a dir, els qui respecten i estimen la paraula.
Tu, si encara ets un infant i tens la sort de poder escollir, decideix en quin dels dos bàndols vols romandre.”

Missatge de Miguel A. Fernández-Pacheco. Per celebrar el dia 2 d’abril, Dia internacional del llibre infantil.

“¿Qué prefieres, tener fortuna o ser afortunado?
[silenci]
Los que aún lo están pensando ya han respondido.
Este anuncio es para todos los demás.”

Anunci que fa Antonio Banderas. (crec que és de rellotges…)

[parlant d’anar al psiquiatre]
“de los jungianos yo no sabía nada, salvo que los freudianos les tenían manía, y uno de mis concocidos, que estaba haciéndose un análisis freudiano, una vez dijo algo insidioso sobre las personas que iban a Zúrich a…
Escuchar sermones
De los míticos alemanes
Que predican de diez a cuatro.
(…)
Los jungianos tenían dos puntos negativos a su favor: los freudianos los detestaban y Zúrich estaba muy lejos de Toronto.”
Robertson Davies. Mantícora. Libros del Asteroide

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada